HAKKIMDA
LEVENT KARADUMAN – HATTAT
1978 yılında Bartın’da doğdu. 1992 yılında eski hat örneklerini inceleyerek çalışmalar yapan sanatçı, 1994 yılında hattat ve ebrucu Fuat Başar’dan sülüs ve nesih hat meşkine başladı.2003 yılında icazet alarak kendi özgün eserlerini yurtiçinde ve yurtdışında açılan sergilerle sanatseverlerin beğenisine
sundu.
Çeşitli kurum ve kuruluşlarda hat hocalığı, devletin üst düzey kurumlarına sanat danışmanlığı yaptı. Hat sanatını estetik açıdan çizgi bilimi olarak değerlendirip bu alanda araştırmalar ve incelemelerde bulundu. Uluslararası birçok
koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunan sanatçı, 300’ün üzerinde yeni hilye-i şerife tasarladı.
Klasik Hat sanatına getirdiği birçok yenilikle, çağdaş yorumlar yaparak çağdaş hat akımının öncüsü olmuştur. 2.50x 4.50 m. boyutlarında yazdığı Gubari Hat Kuran-ı Kerim ile Türk İslam Sanatı tarihinde bir ilke imza atarak bunu üst üste üç kez tekrarlamıştır.
Klasik hat sanatı anlayışı ile modern ve çağdaş eserler üretmeye devam eden sanatçının çeşitli cami, çeşme, tekke ve türbelerde de eserleri bulunmaktadır.
MANİFESTO
Benim için hat sanatı sadece bir İslam sanatı değil, tam bir bilim deryasıdır. Düşüncenin ve fikrin dile getirilip izah edilemeyen tüm detaylarının şerh külliyatı... Bu sanatla fikirlerim ruha bürünüyor. Soyutu somut gerçeğe, somut gerçeği soyuta aktaran yegane çizgi benim için.
Sanata adım attığım ilk günden beri inanç ve ideolojinin insan zihninde nasıl bir düşünsel evren tasavvuru oluşturduğunu ve bunu gerçek hayata nasıl aktardığını gözlemliyorum. Tüm bu
duygu ve düşünce metaforları beni sanatımda yeni bir söz söylemeye yönlendiriyor, eserlerimi yenilikçi bir tavırla tasarlar ve üretir hale geliyorum. Ve nihayetinde bu sancının çıktısı, çağdaş hat eserlerim oluyor. Yaşadığım coğrafyadaki zengin kültür ve medeniyetin ögeleri, inancım, sanat serüvenimin inşası için en kıymetli hammadde.
Hat benim için ne harftir ne de bir stilizasyon sanatıdır. Hat benim için hiç de basit olmayan mükemmel çizgidir. Ben de bu mükemmel çizgi sayesinde, onurla, geçmişimin izinden geleceğe yürüyorum.